iPhone 6 : Het pareltje onder de Apple-producten

Dat Apple een succesvol bedrijf en de iPhone 6 een succesvolle smartphone is, dat is inmiddels wel duidelijk. Na de dood van oprichter Steve Jobs waren de meningen over het lot van Apple verdeeld. Zou het bedrijf zo’n grote schok kunnen overleven? Destijds was dat een goede vraag. Tegenwoordig kunnen we zonder twijfel ja zeggen, want Apple is groter dan ooit.

Het succes van de iPhone 6

Smartphones van Apple worden reeds sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007 goed verkocht. Het is elk jaar al snel duidelijk dat de nieuwe iPhone verkooprecords zal breken. Bij de iPhone 6 was dit ook het geval, al waren er ook twijfels vooraf. Zouden trouwe iPhone-gebruikers het grotere scherm wel kunnen waarderen? Achteraf gezien kunnen we zeggen dat die twijfel nergens voor nodig was. De iPhone 6 is namelijk de succesvolste Apple smartphone ooit geworden.

Apple gaf recentelijk cijfers vrij van het eerste kwartaal van 2016. Daarin werd bekend dat het bedrijf uit Cupertino een gigantisch aantal van 61,2 miljoen iPhone heeft verkocht in het eerste kwartaal, waaronder een onbekend aantal iPhone 6. Dat is een stijging van liefst 40 procent ten opzichte van een jaar geleden. Daarnaast behaalde Apple een omzet van 58 miljard dollar en een winst van 13,6 miljard dollar. Dit is een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder, toen Apple 45,6 miljard dollar omzette en 10,2 miljard winst boekte.

Wat de iPhone 6 zo bijzonder maakt

Voor criticasters is het moeilijk te beseffen waarom de iPhone 6 zo populair is. De smartphone heeft geen extreem goede specificaties. Een Android-smartphone met deze specificaties zou hoogstens een smartphone uit het middensegment zijn. Toch krijgt Apple het voor elkaar om haar iPhones keer op keer weer hoog te positioneren in de markt. Waarschijnlijk komt dat door een combinatie van een aantal factoren, waaronder het goede ecosysteem en de grote hoeveelheid beschikbare apps, het design en het gebruikersgemak. Want hoe je het ook went of keert, de iPhone 6 is simpelweg een aantrekkelijke telefoon die gebruikersgemak hoog in het vaandel heeft staan.

No comments yet.

Leave a Reply