Het nieuwe paradepaardje van Apple: de Apple Watch

Zowel 2014 als het eerste kwartaal van 2015 is voor de Amerikaanse computergigant Apple zeer goed verlopen. Het bedrijf haalde recordwinsten met zijn iPhones en het merk Apple is populairder dan ooit. Nu veel concurrenten al zijn toegetreden tot de markt voor wearables, en in het bijzonder het segment voor de smartwatches, is het dit jaar de beurt aan Apple. Hoewel er lang gespeculeerd werd over de naam van de nieuwste smartwatch, is het uiteindelijk toch ‘Apple Watch’ geworden (en niet iWatch, waar men het lange tijd over had). Maar kan de Apple Watch potten breken en net zo’n succes worden als alle andere producten van Apple?

De Apple Watch in een overzicht

Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Apple een beetje laat is met zijn Apple Watch. Concurrenten zoals Motorola, Asus, Samsung en LG hebben soms al meerdere versies van hun slimme horloges op de markt. Hoewel Apple nooit echt de eerste is geweest met een product (smartphones bestonden al tijdens de introductie van de eerste iPhone en ook de iPad was al eens eerder gedaan), zorgden ze vaak wel voor een revolutie door een beter product aan te bieden. Apple-fans hopen dat ze dat dit keer ook zullen doen met de Apple Watch. Echter zijn er ook criticasters die de Apple Watch geen toevoeging vinden. Het is dan ook de vraag of de smartwatches ooit echt populair zullen worden, of dat ze meer richting de Google Glass gaan die ook weinig succes had.

Nieuwste Apple product

Hoe dan ook, de Apple Watch maakt wat los in de technologiewereld. Maar waarom precies? Zoals we het kennen van andere Apple-producten heeft ook de Apple Watch een mooi design met een minimalistisch karakter. Het toestel heeft een klein wieltje waarmee je handelingen op het scherm kunt uitvoeren. Opmerkelijk (of misschien wel normaal voor Apple) is het feit dat Apple zijn Watch richt op het hogere segment van de markt. Het brengt daarom meerdere versies van zijn Apple Watch op de markt, de ene luxer dan de andere. Zo zal de duurste variant, die bedekt is met echt goud, enkele duizenden dollars kosten. Qua functionaliteit kunnen gebruikers meerdere zaken doen op hun Apple Watch, waaronder de gezondheid bijhouden, navigatie bekijken via Apple Maps en Twitter headlines lezen. De Apple Watch dient echter altijd in verbinding te staan met de iPhone.

Dat de technologiewereld uitkijkt naar de Apple Watch is logisch. Aan Apple nu de taak om de verwachtingen waar te maken.

No comments yet.

Leave a Reply